Ministerul Finanțelor va aloca 4,7 mln de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

  • 21 August 2019 13:55
Ministerul Finanțelor va aloca 4,7 mln de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 4,7 milioane de lei pentru reparația acoperișurilor clădirilor de menire socială și administrative, avariate în urma calamităților naturale din 3 iulie 2019, potrivit unei hotărâri a cabinetului de miniștri aprobată la 21 august, informează MOLDPRES.

Peste 3,87 milioane de lei vor fi alocați Consiliului raional Basarabeasca, raion care a suferit cel mai mult în urma ploilor din sudul țării. De asemenea, vor primi ajutor financiar  Consiliul comunal Iserlia, Consiliul sătesc Sadaclia, ambele din raionul Basarabeasca, și Consiliul orășenesc din același raion.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunța, la 4 iulie, că în urma  intemperiilor înregistrate în sudul țării la 3 iulie au fost deteriorate parțial firele electrice și de telecomunicații în raionul Basarabeasca. Potrivit IGSU, pompierii au înlăturat trei copaci, unul fiind căzut pe o conductă de gaz din localitatea Iserlia din același raion, de asemenea, au fost smulse foi de ardezie de pe acoperișul Liceului din orașul Basarabeasca, dar și peste 120  foi de ardezie de pe acoperișul liceului și casei de cultură din localitatea Sadaclia.

Potrivit hotărârii Guvernului, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile pe măsura prezentării documentelor confirmative.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău