Ministerul Finanțelor intenționează să încheie un nou memorandum cu FMI până la sfârșitul anului curent

  • 10 Septembrie 2021 13:07
Ministerul Finanțelor intenționează să încheie un nou memorandum cu FMI până la sfârșitul anului curent

Ministerul Finanțelor consideră drept una dintre sarcinile sale principale în anul 2021 "restabilirea finanțării externe, care este crucială pentru asigurarea stabilității financiare a statului".

Potrivit INFOTAG, despre aceasta a spus, ieri, ministrul Dumitru Budianschi, în cadrul consultărilor publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, pe domeniul managementului finanțelor publice.

Ministrul a prezentat viziunea strategică, obiectivele de dezvoltare aferente domeniului finanțelor publice și setul de priorități propuse spre realizare în perioada imediat următoare și cele ce urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2022.

"În anul 2021 printre principalele obiective este restabilirea finanțării externe, care este crucială în asigurarea stabiltății financiare. Pentru a atinge acest obiectiv am inițiat și vom continua activitățile ce țin de accesarea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene, dar și, reluarea dialogului cu FMI și încheierea Memorandumului de țară până la sfârșitul anului 2021", a menționat Budianschi.

Potrivit lui, obiectivele pe termen scurt acoperă cele mai importante domenii care rezultă din competențele Ministerului Finanțelor: politicile bugetare și procesul bugetar, investițiile publice, achizițiile publice, domeniul fiscal-vamal, managementul datoriei de stat, coordonarea asistenței externe, controlul financiar public intern etc.

"Gestionarea prudentă, transparentă și eficientă a finanțelor publice rămâne o prioritate pentru Guvern și implicit pentru Ministerul Finanțelor. Aceasta va fi linia noastră principală pentru toate activitățile legate de finanțele publice", a menționat Budianschi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău