Ministerul Finanțelor | Cinci candidați au fost admiși la concursul pentru funcția de șef al Serviciului Vamal

  • 09 Octombrie 2019 14:23
Ministerul Finanțelor | Cinci candidați au fost admiși la concursul pentru funcția de șef al Serviciului Vamal

Ministerul Finanțelor a anunțat că cinci candidați au fost admiși la concursul pentru funcția de șef al Serviciului Vamal.

Este vorba de Natalia Calenic, Sava Maimescu, Vladislav Șveț, Iurie Gorea și Marin Gospodarenco. Decizia a fost luată astăzi, 9 octombrie, de către Comisia de concurs pentru selectarea directorului Serviciului Vamal. Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, Comisia a verificat respectarea criteriilor de eligibilitate de către candidați, precum și reputația profesională a acestora.

„Următoarea etapă va fi competiția dosarelor de concurs, care se va desfășura în ședință publică. Informația despre data desfășurării competiției dosarelor de concurs va fi plasată pe pagina web a Ministerului Finanțelor și a Serviciului Vamal. Dosarele candidaților la concurs (CV, scrisorile de motivare și conceptul de dezvoltare propus de fiecare candidat în parte) vor fi plasate pe pagina web a Ministerului Finanțelor și a Serviciului Vamal”, precizează reprezentanții ministerului.

Din componența comisiei de concurs fac parte Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, Artur Mija, reprezentant al cabinetului Prim-ministrului, Andrei Balan, șeful direcției contencios și controlul legalității al Ministerului Finanțelor, Sergiu Gaibu, reprezentant al societății civile, Tatiana Lariușin, reprezentanta mediului de afaceri, Elena Levința-Perciun, expertă în resurse umane și Tatiana Buianina, expertă în psihologie. În calitate de observator la lucrările comisiei a participat jurnalistul de investigație, Ion Preașca. Membrii comisiei nu sunt remunerați pentru această activitate.

La concurs s-au înscris 22 candidați, dintre care 21 au depus dosarul în termen, iar un candidat - după expirarea acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău