Ministerul Finanțelor anunță veniturile acumulate la bugetul de stat, în primele zece luni ale anului

  • 07 Noiembrie 2022 10:40
Ministerul Finanțelor anunță veniturile acumulate la bugetul de stat, în primele zece luni ale anului

În 10 luni ale anului 2022, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 73,1 miliarde lei, fiind în creștere cu 11,4 miliarde lei, față de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au constituit 76,6 miliarde lei, mai mult cu 12,9 miliarde lei, decât în aceeași perioadă a anului 2021. Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit de 3,5 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale BPN au constituit 13,0 miliarde lei.

Veniturile bugetului de stat în perioada ianuarie - octombrie 2022, au constituit 47,1 miliarde lei, fiind în creștere cu 8,1 miliarde lei.

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 19,4 miliarde lei, cu 3,2 miliarde lei mai mult față de perioada respectivă a anului 2021, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 27,5 miliarde lei, fiind în creștere cu 4,7 miliarde lei comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 52,4 miliarde lei, mai mari cu 10,1 miliarde lei comparativ cu perioada similară a anului trecut. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 5,3 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat  au constituit 8,5 miliarde lei.

Ministerul Finanțelor a asigurat onorarea tuturor angajamentelor de plată pentru perioada ianuarie - octombrie a anului curent, toate plățile fiind finanțate integral.

Bugetul dispune de resurse financiare suficiente, iar riscuri de neexecutare/stopare a cheltuielilor aprobate în buget, nu există. Gestionarea eficientă a finanțelor publice rămâne prioritate maximă pentru Ministerul Finanțelor, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău