Ministerul Finanțelor a plasat, în premieră, obligațiuni de stat pe 10 ani pe piața internă

  • 09 Octombrie 2023 14:47
Ministerul Finanțelor a plasat, în premieră, obligațiuni de stat pe 10 ani pe piața internă

La sfârșitul lunii trecute, Ministerul Finanțelor a plasat pentru prima dată pe piața internă Obligațiuni de stat pe 10 ani, în valoare totală de 227,5 milioane de lei, ceea ce reprezintă 130% din volumul anunțat inițial. Potrivit autorităților, acest pas face parte dintr-un obiectiv de politică mai larg al Ministerului Finanțe în dezvoltarea pieței interne a valorilor mobiliare de stat.

Ministerul Finanțelor spune că investitorii nebancari au cumpărat 99,3% din emisiunea anunțată, iar dealerii primari (băncile), 0,7% pentru portofoliul lor, având o limită de la acționarii săi străini de a investi în instrumente pe termen lung pe piața valorilor mobiliare de stat a Republicii Moldova, scrie Bizlaw.md.

Emisiunea Obligațiunilor de stat pe 10 ani reprezintă un pas major în sensul completării curbei randamentelor, alături de obligațiunile de stat pe 2, 3, 5 și 7 ani emise în prezent de Ministerul Finanțelor.

De asemenea, acestea vor constitui un punct de referință pentru stabilirea prețului instrumentelor pe termen lung și pentru dezvoltarea altor instrumente noi, totodată, contribuind la dezvoltarea pieței de asigurări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău