Ministerul Energiei: R. Moldova urmează să fie inclusă într-un proiect-pilot al Băncii Mondiale dedicat securității cibernetice în sectorul energetic

  • 06 Iunie 10:55
Ministerul Energiei:  R. Moldova urmează să fie inclusă într-un proiect-pilot al Băncii Mondiale dedicat securității cibernetice în sectorul energetic

Ministerul Energiei anunță astăzi, 6 iunie, că R. Moldova urmează să fie inclusă într-un proiect-pilot al Băncii Mondiale dedicat securității cibernetice în sectorul energetic. Inițiativa are scopul de a preveni atacurile cibernetice care ar afecta buna funcționare a sistemului energetic și consumatorii din R. Moldova, anunță Ministerul Energiei.

Potrivit Ministerului Energiei, posibile domenii de aplicare a asistenței tehnice în cadrul inițiativei „Centrul de integrare a datelor și inovare din domeniul energetic”, au fost discutate de ministrul Energiei, Victor Parlicov, cu o misiune de experți aflată în R. Moldova.

„Inițiativa își propune să evalueze situația la zi privind asigurarea securității cibernetice la întreprinderi din sectorul energetic și să vină cu propuneri de soluții de îmbunătățire a acesteia, cu scopul prevenirii atacurilor cibernetice care ar afecta buna funcționare a sistemului și consumatorii R. Moldova. Ministrul a solicitat ca în evaluare să fie vizate întreprinderi-cheie din sector”, anunță Ministerul Energiei.

Banca Mondială oferă suport Republicii Moldova pentru asigurarea securității energetice prin construcția liniei de tensiune înaltă 400 kV Vulcănești-Chișinău și pentru îmbunătățirea eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Chișinău. Iar recent a anunțat că își propune să lanseze un proiect nou de amploare în domeniul eficienței energetice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:7,2 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău