Ministerul Energiei îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva electrocutărilor

  • 06 Ianuarie 14:35
Ministerul Energiei îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva electrocutărilor

Echipele operative de reparații s-au pregătit să intervină pentru a remedia eventualele defecțiuni ale rețelei electrice provocate de ninsorile prognozate. Ministerul Energiei îndeamnă toți locuitorii să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță și de protecție împotriva electrocutărilor, transmite IPN.

Este interzisă apropierea de conductorii electrici căzuți la pământ sau avariați, precum și de cei care atârnă periculos de pe piloni, construcții sau copaci. Locul în care s-a produs ruperea conductorului electric trebuie să fie delimitat în mod vizibil și să fie securizată zona până la intervenția echipei operative.

„Abțineți-vă de la intervenții în instalațiile electrice, aceste acțiuni pot pune în pericol viața dumneavoastră. Informați-vă copiii cu privire la comportamentul adecvat în situații de acest gen și îndemnați-i să informeze un adult despre cablurile suspecte. Informația trebuie transmisă imediat întreprinderii de distribuție a energiei electrice”, a menționat Ministerul Energiei.

În cazul unui incident, cetățenii sunt îndemnați să anunțe de urgență operatorul rețelelor de distribuție la numărul: 022-43-11-11 pentru Premier Energy, sau serviciul urgențe S.A. RED-Nord – la numărul: 0231-2-42-01.

Potrivit meteorologilor, în perioada 7-10 ianuarie, vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș, izolat pe firele electrice și copaci se pot semnala depuneri de lapoviță, vântul nord-vestic va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău