Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat privind cazul de violență de la un liceu din capitală

  • 12 Februarie 16:08
Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat privind cazul de violență de la un liceu din capitală

MEC informează că Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată încă săptămâna trecută de către mama elevei agresate. De asemenea, au fost demarate investigații și la nivel de instituție pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului.

Administrația liceului a dispus ca profesoara care a manifestat un comportament agresiv să nu mai predea la clasa în care învață eleva, se arată într-un comunicat al Ministerul Educației și Cercetării.

Ministerul va monitoriza acțiunile întreprinse la nivelul DGETS a mun. Chișinău pe marginea acestui caz, pentru a se asigura că va fi respectat cadrul legal relevant.

Potrivit comunicatului, mun. Chișinău este una dintre localitățile cu cele mai frecvente probleme legate de violența în instituțiile de învățământ și plățile informale. Ambele sunt subiecte pe care DGETS a mun. Chișinău le tratează superficial și în raport cu care nu a întreprins măsuri sistemice în ultimii ani, în ciuda faptului că au fost aplicate unele sancțiuni disciplinare pentru acest tip de abateri.

„Îndemnăm atât responsabilii din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului din mun. Chișinău, cât și din celelalte raioane din țară să depună mai mult efort pentru a responsabiliza instituțiile de învățământ în vederea combaterii acestor fenomene”, se arată în comunicat.

Astăzi MEC a lansat în parteneriat cu APSCF și cu suportul LED o amplă campanie de informare și sensibilizare pentru combaterea bullying-ului în școli, în cadrul căreia mii de cadre didactice urmează să fie instruite privind prevenirea acestui fenomen.

De asemenea, MEC condamnă orice tip de violență în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată, îndemnând cadrele didactice să dea dovadă de respect față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament, fiecare copil aavând dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău