Ministerul Educației începe consultările publice (Timpul)

  • 06 Februarie 2013 09:46
Ministerul Educației începe consultările publice (Timpul)

Ministerul Educației începe o serie de consultări publice în trei din raioanele Republicii Moldova, în vederea implementării proiectului Strategiei sectoriale de descentralizare, scrie Timpul.

 

Până la descentralizare, publicatia susține că ar fi indicat să fie pus la punct un sistem serios de triere a absolvenților, pentru a fi siguri că un tânăr licențiat e un tânăr competent. Absolvenții facultăților nu au unde să muncească, însă, dacă suntem sinceri, ne putem da seama că, în situația în care toți moldovenii ar fi angajați după diplomele prezentate, am fi o țară de medici, avocați, contabili, miniștri și profesori. Incompetenți, susbliniază Timpul

Republica  Moldova lucrează pentru Versace, Dolce&Gabbana și Benetton, aflam din Timpul. Versace, Armani, Benetton, Max&Co, Naf Naf, Max Mara, Prada, Nike, și alții își produc hainele în Republica Moldova! Aceste mărci vestite originare din Italia, Irlanda, SUA pentru care iubitorii de modă din Moldova sunt în stare să-și cheltuiască tot salariul - gândindu-se la calitatea superioară a produsului care, chipurile, este imposibil de realizat la noi - sunt croite, croșetate, înfrumusețate și aduse la starea unui produs finit de către croitori profesioniști și modești din Republica Moldova, menționează Timpul.

Aceeasi publicatie scrie ca reprezentantul unei corporații transnaționale de origine japoneză, portofoliul căreia include cooperarea cu mari producători de autovehicule, precum Honda, Toyota, Nissan, Peugeot, Renault, a efectuat, la finele săptămânii trecute, o vizită de cercetare a oportunităților investiționale pe mai multe platforme industriale din orașele Chișinău, Bălți, Strășeni și Soroca. Aceasta este etapa finală a pregătirii deciziei investiționale, raportul urmând a fi prezentat consiliului de directori al corporației în viitorul apropiat. 

18 moldoveni au trecut la tehnologia conservativă de prelucrare a solului, numită No-Till, adică nu-și ară terenurile, scrie Adevarul.  În lume, agricultura fără plug este practicată de 60 de ani, fiind în acest fel prelucrate 125 de milioane de hectare. La noi, această tehnologie a ajuns abia recent și a cuprins doar 50.000 de hectare. Potrivit ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov, această metodă exclude aratul, iar semănatul se face direct pe solul neprelucrat.

In Adevarul mai citit unde și cum puteti sarbatori Valentine’s Day. O cină romantică la restaurant, un concert bun, o escapadă la munte sau un weekend de neuitat la Paris sunt doar câteva oferte pentru a sărbători în doi Ziua Îndrăgostiților. Cuplurile care sărbătoresc iubirea pe 24 februarie, mai au timp pentru un plan creativ. Cine nu are un partener poate opta pentru speed dating, la modă în localurile din Chișinău, un joc în care tinerii au la dispoziție câteva minute pentru a face cunoștință și a-și găsi „jumătatea“.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău