Ministerul Educației a oferit suplimentar bilete gratuite pentru odihna copiilor refugiați din Ucraina

  • 02 August 2022 12:44
Ministerul Educației a oferit suplimentar bilete gratuite pentru odihna copiilor refugiați din Ucraina

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat astăzi că a oferit suplimentar bilete gratuite la o Tabăra de vară din orașul Vadul lui Vodă pentru copiii refugiați din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Copiii vor beneficia de bilete gratuite la Tabăra de vară pentru copii „Perlele Nistrului” în următoarele perioade: 31 iulie – 9 august (schimbul I), 200 de copii; 11 august – 20 august (schimbul II), 200 de copii; 22 august – 31 august (schimbul III), 400 de copii.

„Tabăra de odihnă va pune la dispoziția copiilor cazare, alimentare (de 4 ori pe zi), program educativ, cultural-artistic și sportiv. Toate activitățile vor fi ghidate de cadre didactice specializate, iar securitatea copiilor va fi asigurată de către administrația taberei. Odihna copiilor în tabăra „Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă este organizată în coordonare cu Centrul Unic de Gestionare a Crizei, cu susținerea financiară din partea UNICEF Moldova, Fundației SOROS și Agenției Catholic Relief Services”, indică MEC.

În acest an, în premieră, Ministerul Educației și Cercetării, prin intermediul Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei teritoriale și Centrele de cazare a refugiaților, a identificat soluții pentru asigurarea odihnei copiilor din familiile refugiate din Ucraina în taberele de vară din Republica Moldova.

În același timp, autoritățile publice locale au depus eforturi în vederea creării unor condiții de trai mai bune pentru familiile refugiate, inclusiv pentru încadrarea copiilor în activități cultural-artistice, sportive și distractive în perioada vacanței de vară. Astfel, până în în prezent, în taberele de odihnă de pe teritoriul țării s-au odihnit circa 180 de copii refugiați din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău