Ministerul Educației | 23 de instituții de învățământ rămân închise din cauza temperaturilor scăzute

  • 10 Ianuarie 2017 12:02
Ministerul Educației | 23 de instituții de învățământ rămân închise din cauza temperaturilor scăzute

Peste 20 de școli și grădinițe rămân închise și astăzi, din cauza gerului de afară, față de mai mult de 100 de instituții care nu au funcționat ieri, arată datele Ministerului Educației.

Totodată, pentru mâine sunt prognozate ninsori, iar autoritățile îi avertizează pe șoferi să fie atenți la drum și să fie echipați corespunzător.

Din cauza temperaturilor scăzute, 23 de instituții de învățământ, rămân închise, informează Ministerul Educației. Între acestea se numără 15 grădinițe și 8 instituții de învățământ primar și secundar. Datele ministerului mai arată că în 2 raioane – Cahul și Cantemir, a fost sistată parțial activitatea în 8 instituții de învățământ. În raioanele Leova și Ocnița a fost oprită activitatea a 15 grădinițe,  până la data de 13 ianuarie.

De asemenea, nu a fost posibilă transportarea elevilor pe 12 rute școlare (dintre care 5 rute – sunt în raionul Cantemir). Astfel, nu au putut fi transportați peste 500 de elevi spre școlile de circumscripție din 10 localități. În celelalte raioane, precum și în municipiile Bălți și Chișinău, funcționează în regim normal toate instituțiile de învățământ general, mai informează Ministerul Educației.

Meteorologii prognozează pentru mâine ninsori puternice pe întreg teritoriul R. Moldova fiind emisă și o atenționare cod galben, iar stratul de zăpadă se va ridica la 5-10 cm.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să nu pornească la drum lung, iar dacă aleg să iasă pe traseele din țară, trebuie să fie echipați corespunzător. Conducătorii auto trebuie să aibă în portbagajul mașinii lopată și lanțuri și să aibă automobilele echipate cu pneuri de iarnă. Totodată, ei sunt îndemnați să evite porțiunile înzăpezite.

Pompierii le recomandă oamenilor care au sobe în casă să respecte regulile  anti-incendiare, pentru a evita producerea incendiilor. Sobele nu trebuie supra-încălzite, iar pe noapte focul trebuie stins, avertizează pompierii. În caz de situații de risc oamenii pot apela pentru ajutor la Serviciul 901.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău