Ministerul Economiei a revizuit în scădere prognoza de creștere economică

  • 29 Mai 2014 15:18
Ministerul Economiei a revizuit în scădere prognoza de creștere economică

Ministerul Economiei a revizuit, în scădere, prognoza de creștere economică pentru anul curent, de la 4% la 3,5 %, transmite IPN.

Vicepremierul Valeriu Lazăr a declarat în cadrul ședinței Consiliului consultativ al ministerului că prognoza de 3,5% este bazată pe factori obiectivi și ia în considerație riscurile probabile pentru anul curent.

Potrivit oficialului, riscurile sunt legate de restricționarea exporturilor spre piețele țărilor CSI, problemele care pot să apară cu migranții moldoveni care lucrează în Federația Rusă, precum și de înrăutățirea situației economice în Ucraina, Rusia și Belarus.

Ministerul Economiei prognozează o creștere a producției industriale pentru anul curent cu 6% și o creștere a producției agricole cu 3%. La exporturi creșterea așteptată este 4%, iar la importuri de 3%. Pentru investițiile în active materiale pe termen lung prognoza de creștere este de 5%.

Analistul Viorel Chivriga a apreciat că prognoza de creștere economică pentru 2014 este realistă. 2014 trebuie să fie pentru Republica Moldova un an al schimbărilor de esență. Si în ceea ce privește modelul economic, și în ceea ce privește îmbunătățirea mediului de afaceri, a subliniat expertul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău