"OMV Petrom" din România ar putea asigura consumatorii din R.Moldova cu gaz în butelii

  • 20 Decembrie 2018 15:25

Ministrul Economiei Chiril Gaburici la întrevederea de la Chișinău cu reprezentanții companiei "OMV Petrom" din România, care produce și comercializează petrol și gaze, că Republica Moldova este interesată de apariția pe piață a unor companii care să îmbutelieze și să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic, transmite agenția INFOTAG, cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Reprezentanții companiei s-au arătat interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova, analizând în acest sens disponibilitatea și deschiderea furnizorilor locali.

"Nu există o piață pe care să o putem copia, trebuie să fiți activi și competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preț convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi țării noastre posibilitatea de a avea mai multă independență energetică, de aceea suntem deschiși spre orice propunere", a menționat Chiril Gaburici.

În cadrul discuțiilor, el a menționat și despre importanța identificării unor companii care vor veni la consumatori și vor instala butelia de gaz, verificând astfel și starea tehnică a acesteia. 

"Acum se lucrează la un cadru legal care va permite folosirea doar a buteliilor de gaz, care au trecut verificarea tehnică, în acest sens suntem deschiși spre orice ofertă care vine din partea companiilor care au dreptul să îmbutelieze și să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic", a precizat ministrul.

"OMV Petrom" SA este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.
 
Sursa: INFOTAG
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău