"OMV Petrom" din România ar putea asigura consumatorii din R.Moldova cu gaz în butelii

  • 20 Decembrie 2018 15:25

Ministrul Economiei Chiril Gaburici la întrevederea de la Chişinău cu reprezentanţii companiei "OMV Petrom" din România, care produce şi comercializează petrol şi gaze, că Republica Moldova este interesată de apariția pe piață a unor companii care să îmbutelieze şi să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic, transmite agenția INFOTAG, cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Reprezentanţii companiei s-au arătat interesaţi de livrarea şi distribuirea gazului natural pe piaţa resurselor energetice din Republica Moldova, analizând în acest sens disponibilitatea şi deschiderea furnizorilor locali.

"Nu există o piaţă pe care să o putem copia, trebuie să fiţi activi şi competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preţ convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi ţării noastre posibilitatea de a avea mai multă independenţă energetică, de aceea suntem deschişi spre orice propunere", a menţionat Chiril Gaburici.

În cadrul discuţiilor, el a menţionat şi despre importanţa identificării unor companii care vor veni la consumatori şi vor instala butelia de gaz, verificând astfel şi starea tehnică a acesteia. 

"Acum se lucrează la un cadru legal care va permite folosirea doar a buteliilor de gaz, care au trecut verificarea tehnică, în acest sens suntem deschişi spre orice ofertă care vine din partea companiilor care au dreptul să îmbutelieze şi să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic", a precizat ministrul.

"OMV Petrom" SA este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România şi Austria şi un portofoliu internaţional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu şi Africa şi Rusia ca regiuni de bază.
 
Sursa: INFOTAG
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
17,87 °C
nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:2,6 m/s
Mon
16 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C
Fri
15 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău