Ministerul Economiei | 233 km de cale ferată din tronsonul Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești vor fi reabilitați

  • 25 Aprilie 2019 10:11
Ministerul Economiei | 233 km de cale ferată din tronsonul Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești vor fi reabilitați

233 km de cale ferată din tronsonul Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești vor fi reabilitați.

Lucrările ar urma să înceapă în acest an. Prima etapă a licitației va fi finalizată la începutul lunii mai curent. Subiectul a fost discutat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici cu administrația Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), relatează MOLDPRES.

Valoarea proiectului este de peste 55 mln euro și va fi implementat cu suportul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europene de Investiții și Uniunii Europene.

Odată cu reabilitarea tronsonului vor avea loc și lucrări privind renovarea stației Giurgiulești, reînnoirea și modernizarea liniilor de cale ferată, control-comandă și semnalizare, telecomunicații.

„Trebuie să reușim să reconstruim calea ferată de la stația Ungheni până la stația Chișinău, atunci vom avea posibilitatea să majorăm viteza și volumul de marfă transportată pe acest segment, tariful pentru transport se va micșora, ceea ce va reduce volumul de marfă transportată pe drumurile naționale, care sunt supuse lucrărilor de reconstrucție”, a declarat Chiril Gaburici.

Lucrările ar urma să se încheie în anul 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău