Ministerul Culturii urmează să anunțe un concurs internațional de idei privind construcția Filarmonicii Naționale

  • 08 August 15:08
Ministerul Culturii urmează să anunțe un concurs internațional de idei privind construcția Filarmonicii Naționale

Ministerul Culturii urmează să anunțe un concurs internațional de idei privind construcția Filarmonicii Naționale care a fost distrusă în urma unui incendiu acum doi ani.

Concursul va fi anunțat luna viitoare. Totodată, va fi constituit un consiliu mandatar format din personalități notorii din domeniul culturii din Rep. Moldova, dar și din artiștii din diasporă care să pună în legătură autoritățile de la Chișinău cu oameni de afaceri și persoane interesate să ajute la construcția Filarmonicii.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, unde  a fost prezentat raportul la un an de activitate al Executivului, intitulat „Un an de guvernare solidară cu oamenii”.

”Noi vom anunța în luna septembrie, un concurs internațional de idei. Vom constitui un consiliu mandatar din artiștii noștri, din diaspora, din străinătate, din personalitățile notorii, un consiliu mandatar nu doar pentru mediatizarea acestui concurs, ci pentru a ne pune în contact cu oamenii de afaceri, cu persoanele interesate, cu birourile arhitecturale din toată lumea, astfel încât să participe cât mai mulți arhitecți de calitate care au experiență în construcția clădirilor cu cerințe acustice și, totodată, să facem din asta o mișcare națională”, a spus Sergiu Prodan.

Amintim că edificiul Filarmonicii Naționale a Rep. Moldova, ridicat în a doua jumătate a sec. 19, a fost distrus în urma unui incendiu care a avut loc pe 24 septembrie 2020. Incendiul a distrus acoperișul, sălile de concert, scaunele, pianul care valora peste 150.000 de dolari americani, instrumentele muzicale și biblioteca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău