Ministerul britanic al Apărării: Dacă Rusia își consolidează poziția pe Insula Șerpilor, atunci ar putea domina nord-vestul Mării Negre

  • 11 Mai 2022 14:24
Ministerul britanic al Apărării: Dacă Rusia își consolidează poziția pe Insula Șerpilor, atunci ar putea domina nord-vestul Mării Negre

Luptele între forțele ucrainene și cele ruse pe Insula Șerpilor continuă, Rusia încercând să-și consolideze trupele, care sunt expuse, a anunțat miercuri Londra, informează Reuters, citată de DefenseRomania.ro.

''Dacă Rusia își consolidează poziția pe Insula Șerpilor cu apărare antiaeriană strategică și rachete de croazieră defensive, atunci ea ar putea domina nord-vestul Mării Negre'', a menționat Ministerul britanic al Apărării pe Twitter, în buletinul său informativ zilnic, potrivit sursei citate

Din 26 aprilie, Forțele Armate Ucrainene au lovit o serie de poziții ale inamicului (n.a forțele armate ruse) de pe Insula Șerpilor. Astfel, cu ajutorul unor drone Bayraktar TB-2, Forțele Armate Ucrainene au reușit să distrugă mai multe sisteme de apărare antiaeriană, un elicopter și cinci nave mici de desant.

După cum precizează Ministerul britanic al Apărării, Ucraina a lovit cu succes apărarea antiaeriană rusă și navele de reaprovizionare, cu ajutorul dronele Bayraktar. Navele de reaprovizionare ale Rusiei au o protecție minimă în vestul Mării Negre, în urma retragerii Marinei ruse în Crimeea, după pierderea crucișătorului Moskva.

După cum precizează mass-media ucraineană, eforturile actuale ale Rusiei de a avea o prezenta militară sporită pe Insula Șerpilor creează mai multe oportunități pentru Ucraina de a distruge trupele și echipamentul militar rusesc.

La 13 aprilie s-a scufundat crucișătorul Moskva, nava-amiral a Flotei militare ruse din Marea Neagră. Kievul susține că vasul s-a scufundat în urma lovirii cu două rachete Neptun, dar partea rusă a afirmat că incidentul s-ar fi produs în urma unei explozii și a unui incendiu declanșat la bordul navei. 

Anterior, serviciul britanic de informații militare a spus că subestimarea rezistenței ucrainene și pierderile suferite de militarii ruși în urma desfășurării așa zise ''operatiuni militare speciale'' nu i-au permis lui Vladimir Putin, pe 9 mai, să anunțe succesul militar al armatei sale în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău