Ministerul Apărării face precizări privind Protocolul de amendare a Acordului cu România

  • 18 Iunie 19:25
Ministerul Apărării face precizări privind Protocolul de amendare a Acordului cu România

Cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României prevede completarea cu un nou articol „Sprijinul reciproc în cazul misiunilor și operațiilor”. Se stabilește susținerea logistică și administrativă reciprocă în procesul de pregătire și participare la misiuni și operații sub egida organizațiilor internaționale, printre care Uniunea Europeană. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Apărării în contextul speculațiilor apărute în mediul online cu privire la document.

Instituția mai precizează că documentul prevede că militarii moldoveni participanți la misiuni internaționale vor fi susținuți logistic de structurile Armatei Române, alături de care vor executa misiunile în teatrele de operații. Exemple similare de cooperare Armata Naționala le deține și în alte misiuni internaționale precum KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban, unde pacificatorii moldoveni activează în cadrul batalioanelor Armatei italiene.

Precizările Ministerului Apărării vin în contextul unor declarații politice din spațiul public, precum că în baza acestui amendament Armata Națională va deveni parte a Armatei Române.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Mon
23
Tue
27
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău