Ministerul Afacerilor Interne beneficiază de asistența unui consilier de rang înalt al UE

  • 09 Februarie 2022 18:15
Ministerul Afacerilor Interne beneficiază de asistența unui consilier de rang înalt al UE

Consilierul de rang înalt al UE Victor Wili Apreutesei va oferi asistență Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova, privind domeniul afacerilor interne, anunță instituția.

Potrivit unui comunicat al MAI, Victor Wili Apreutesei are o experiență de aproape 20 de ani în afaceri interne și anterior a fost director adjunct al Inspectoratului General de Poliție al României. Are un master în Studii de Securitate la Universitatea din București și unul în Securitate și Apărare Națională de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. 

Misiunea sa în cadrul Ministerului Afacerilor Interne include revizuirea documentelor de politici strategice relevante, furnizarea recomandărilor de politici și îndrumări privind implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), pentru a spori capacitatea instituției beneficiare de a elabora și a pune în aplicare agenda de reformă aferentă.

În prezent, echipa care activează în Republica Moldova este formată din doisprezece consilieri de rang înalt ai UE. Aceștia acordă asistență în domenii precum combaterea spălării banilor și recuperarea activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, servicii financiare, tranziție ecologică, justiție și urmărire penală, reforma administrației publice locale, inclusiv descentralizare și fuziune voluntară, coordonare strategică și afaceri europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău