Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește expoziția „MăiestrIA – povestea cusută a iei”

  • 23 Ianuarie 12:07
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește expoziția „MăiestrIA – povestea cusută a iei”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește expoziția „MăiestrIA – povestea cusută a iei” a cărei autori sunt și diplomații moldoveni.

În discuție cu reprezentanții comunității internaționale „Măiestria”, ministrul Nicu Popescu a menționat că „Diplomația culturală contribuie esențial la construirea și consolidarea reputației Republicii Moldova în străinătate și propagă valorile care ne reprezintă țara.” 

Vernisajul are scopul de a promova ia pentru a prezenta adevărata valoare și semnificație a acestei piese de referință a costumului nostru popular, inclusiv ca parte a dosarului transnațional UNESCO „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în Republica Moldova și România”.

Expozițiile „MăiestrIA” includ peste 60 de cămăși tradiționale cusute în zilele noastre și expuse în ultimii ani în Muzee etnografice din România, precum: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu (2019) și Muzeul Național al Țăranului Român din București (2020). În 2021 Expoziția „MăiestrIA” a fost vernisată în sediul Senatului Spaniol din Madrid și la Palatul Academiei de Studii Economice din București.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău