Ministerele de externe ale R. Moldova și României desfășoară un schimb de experiență în domeniul managementului instituțional, al resurselor umane, serviciilor consulare și al comunicării publice

  • 06 Octombrie 2021 08:43
Ministerele de externe ale R. Moldova și României desfășoară un schimb de experiență în domeniul managementului instituțional, al resurselor umane, serviciilor consulare și al comunicării publice

În perioada 4 – 6 octombrie 2021, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o delegație din partea Ministerului Afacerilor Externe al României pentru efectuarea unui schimb de experiență și bune practici între diplomațiile ambelor state.

Pe parcursul celor 3 zile de program, oficialii români poartă discuții cu omologii din ministerul de externe de la Chișinău asupra unui șir de subiecte prioritare pentru activitatea instituțiilor diplomatice, în particular în domeniile managementului instituțional, al resurselor umane, digitalizarea serviciilor consulare, comunicarea strategică și diplomația publică, precum și evaluarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra activității ministerului.

„MAEIE este interesat să dezvolte capacități instituționale prin dialog și transfer de expertiză cu instituția omolog de la București. Este un rezultat concret al înțelegerilor convenite între miniștrii de externe Nicu Popescu și Bogdan Aurescu în recenta vizită de la București. Având în vedere structura complexă a ministerului de externe al României și experiența profesională a diplomaților români a fost susținută ideea preluării unor bune practici în cadrul MAEIE” – a declarat secretarul general Eugeniu Revenco.

Oficialul a evidențiat intenția ministerului de a asigura conformitatea proceselor interne cu sistemul european de management al securității informației și îmbunătățirii procedurilor instituționale.

De menționat, că o rundă de consultări similare a fost desfășurată în anul 2019, fiind găzduită de către Ministerul Afacerilor Externe al României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău