Milițiile kurde din Siria au lansat un atac asupra Turciei: Doi civili, între care un bebeluș, au fost uciși. Cel puțin nouă civili, uciși în Siria

  • 10 Octombrie 2019 18:39
Milițiile kurde din Siria au lansat un atac asupra Turciei: Doi civili, între care un bebeluș, au fost uciși. Cel puțin nouă civili, uciși în Siria

Cel puțin doi civili au murit și alți 46 au fost răniți joi în Turcia în urma unui atac cu rachete lansat de milițiile kurde din Siria, au informat autoritățile locale, citate de Le Figaro.

Potrivit autorităților, victimele sunt un bărbat turc și un bebeluș de origine siriană. Atacul a vizat localitățile Akçakale și Ceylanpinar, aflate la granița cu Siria, transmite mediafax.ro.

Cei 46 de răniți au fost spitalizați.

Atacul vine în contextul în care Armata Turciei a lansat miercuri operațiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administrația Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul și nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Trupele turce au pătruns în Siria „pentru a neutraliza o amenințare de lungă durată la adresa Turciei”, a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Cel puțin nouă civili, uciși în Siria în urma atacurilor armatei turce

Cel puțin nouă civili au fost uciși în nord-estul Siriei de la începerea ofensivei militare a Turciei, anunță grupul insurgent Forțele Democratice Siriene (SDF), conform agenției de presă Reuters.

Armata Turciei a lansat miercuri operațiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administrația Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul și nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Trupele turce vor pătrunde "în Siria pentru a neutraliza o amenințare de lungă durată la adresa Turciei", a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău