Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de mai multe garanții sociale

  • 11 Septembrie 15:33
Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de mai multe garanții sociale

Soldații prin contract ai Armatei Naționale ar putea avea dreptul de a călători gratuit în toate tipurile de transport rutier la nivel local, cu excepția taximetrelor. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă conține o serie de completări care au drept scop îmbunătățirea protecției sociale a militarilor și a membrilor familiilor acestora, sporirea atractivității în serviciul militar, eliminarea inechităților și discriminărilor etc.

Autorii inițiativei propun ca perioada aflării în concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani să se includă în vechimea serviciului militar. Totodată, se propune ca militarii prin contract, pe lângă concediul paternal, să dispună de dreptul la concediu în cazul adoptării copiilor nou-născuți sau luării sub tutelă a acestora.

De asemenea, se propune ca militarii prin contract ai Forțelor Armate să dispună de dreptul de a călători gratuit în toate tipurile de transport rutier la nivel local/municipal, cu excepția taximetrelor. O altă prevedere ține de faptul că militarii prin contract să aibă dreptul de a participa, în cadrul structurii militare în care îndeplinesc serviciul militar, în proiecte de dezvoltare finanțate din surse externe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău