Militarii din Republica Moldova participă în Germania la aplicațiile internaționale “Combined Resolve XIX”

  • 20 Octombrie 2023 10:01
Militarii din Republica Moldova participă în Germania la aplicațiile internaționale “Combined Resolve XIX”

Un pluton de militari ai Armatei Naționale participă în perioada 13 octombrie - 4 noiembrie curent, la exercițiul multinațional „Combined Resolve XIX”, desfășurat în Germania, transmite MOLDPRES.

La exercițiul din acest an, care are loc la centrul multinațional întrunit de instruire Hohenfels, sunt antrenați circa 4 200 de militari din Italia, Grecia, Georgia, România, Spania, Lituania, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Suedia, Finlanda, Slovenia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.

Potrivit comandantului contingentului, căpitanul Ion Sîrbu, militarii moldoveni execută, în comun cu colegii din armatele partenere, misiuni de planificare, pază, patrulare, cercetare, sprijin și evacuare medicală. Scopul exercițiului este pregătirea în comun a militarilor pentru operații internaționale și creșterea nivelului de interoperabilitate a militarilor Armatei Naționale cu cei ale țărilor partenere.

Sursa citată a menționat că Armata Națională a detașat la „Combined Resolve XIX” ofițeri, sergenți și soldați din Brigada de Infanterie Motorizată “Moldova”.

Armata Națională participă la „Combined Resolve” începând cu anul 2012.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău