Militarii din Armata Națională se instruiesc pentru misiunea de menținere a păcii din Liban

  • 26 Ianuarie 2023 11:39
Militarii din Armata Națională se instruiesc pentru misiunea de menținere a păcii din Liban

Militarii din Armata Națională, preconizați pentru a particip în Misiunea de menținere a păcii din Republica Liban — Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL), se pregătesc în conformitate cu regulile de activitate într-un mediu internațional.

Instruirea, ce se desfășoară în perioada 9-27 ianuarie curent, la Batalionul de instrucție — Baza militară de instruire a Armatei Naționale, cuprinde atât ședințe teoretice, cât și practice, bazate pe scenarii specifice teatrelor de operații internaționale.

Principalele teme studiate se referă la tacticile, tehnicile și procedurile folosite de pacificatori în operațiile de menținere a păcii, inclusiv în timpul patrulărilor și pazei obiectivelor importante. De asemenea, militarii însușesc tehnici de supraviețuire, acordare a primului ajutor medical și evacuare, dar și cum să acționeze în diferite situații de criză.

Ofițerii, sergenții și soldații, care vor fi detașați în misiunea din Liban în luna februarie 2023 vor activa în zona de responsabilitate a Comandamentului forțelor italiene.

În prezent, în statul major al operației UNIFIL activează patru pacificatori din R. Moldova. Ei au fost detașați în Liban din luna august 2022. Mandatul lor durează șase luni.

Potrivit Ministerului Apărării, inițiativa de detașare a militarilor Armatei Naționale în cadrul Forței interimare a Națiunilor Unite în Liban vine în sprijinul obiectivului de intensificare a contribuției la asigurarea păcii prin participarea în cadrul misiunilor internaționale, prevăzut în Programul de activitate al Guvernului, dar și în contextul realizării prevederilor Legii nr.219/2015 privind participarea Republicii Moldova la misiuni și operații internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău