Militarii danezi vor primi antrenament pentru combaterea dezinformării ruse

  • 17 Iulie 2017 18:41
Militarii danezi vor primi antrenament pentru combaterea dezinformării ruse

Ministrul Apărării de la Copenhaga, Claus Hjort Frederiksen, a anunțat luni după-amiază că soldații danezi vor primi antrenament pentru gestionarea și combaterea dezinformării ruse, înainte de a se alătura batalioanelor NATO din Estonia, scrie Reuters.

”Suntem într-o lume complet nouă, iar soldații danezi trebuie să fie extrem de conștienți de acest lucru. Prin urmare, am aranjat ca forțele armate, care urmează să fie trimise în ianuarie, să fie informate și educate pentru a se putea proteja”, a declarat Frederiksen.

Ministrul a avertizat că cei 200 de soldați danezi ar putea să fie expuși la forme de intimidare și zvonuri false în timpul detașării din Estonia.

În februarie, procurorii lituanieni au deschis o investigație în urma unei plângeri false din partea unei adolescente în vârstă de 15 ani, care a acuzat că a fost violată de soldații germani ai NATO.

Atunci, știrea falsă despre agresiunile sexuale ale soldaților germani s-a răspândit rapid pe rețelele sociale din Lituania.

NATO a acuzat că în spatele acestei plângeri false este Rusia.

De asemenea, alianța militară a anunțat că se așteaptă la mai multă propagandă și dezinformare rusă în viitor, mai ales în țările de pe flancul estic al NATO.

Atât NATO, cât și UE, sunt îngrijorate de capacitatea rușilor de a utiliza televiziunea și internetul pentru o campanie intenționată de dezinformare. Rusia a negat adeseori orice implicare în războiul cibernetic împotriva instituțiilor și agențiilor guvernamentale din Occident.

Sursa: News.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău