Militarii care vor participa la parada din Piața Roșie au fost detașați la Moscova

  • 14 Iunie 2020 11:55
Militarii care vor participa la parada din Piața Roșie au fost detașați la Moscova

Grupul de militari din Compania Gărzii de Onoare, 75 la număr, care vor participa la parada militară ce se va desfășura pe Piața Roșie, la 24 iunie curent, cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste, au fost detașați la Moscova, transmite IPN cu referire la o postare de pe Facebook a președintelui țării, Igor Dodon.

„În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, l-am împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări”, a scris Igor Dodon pe pagina sa.

„Buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului și-a exprimat convingerea că ofițerii moldoveni vor demonstra o pregătire militară excelentă, muncă de echipă și disciplină strictă. „ Armata Națională este unul dintre cele mai importante atribute și piloni ai statului independent Republica Moldova”, adăugat Igor Dodon.

Ceremonia de detașare a grupul de militari a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău în dimineața zilei de astăzi, 14 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău