Militari români morți în Afganistan

  • 07 Mai 2016 19:27
Militari români morți în Afganistan

În timpul unui exercițiu militar cu polițiștii afgani doi militari români au murit, informează Rador.

Din primele informații ar fi vorba despre un accident produs în apropiere de Kandahar, sâmbătă, 7 mai, dimineață, la ora 10:45. Un al treilea militar a fost, de asemenea, rănit și a fost transportat de urgență la spital. Victimele făceau parte din Forțele pentru Situații Speciale, ajuns de curâd în Afganistan. Cazul este anchetat de o comisie militară a MApN.
„Am aflat cu profundă tristețe despre moartea a doi militari în Afganistan, este vorba de plutonierul Dumitrescu Iulian și sergentul Vizireanu Adrian, în timpul executării unei misiuni de instruire împreună cu polițiștii afgani. În incident a mai fost rănit încă un militar, care din fericire a fost stabilizat, urmând să fie transferat la un spital din Germania. Până la acest moment ce vă pot spune este că o anchetă militară este în curs. Militarii nu erau plecați de foarte mult timp, erau plecați în jur de două luni de zile. Conducerea MApN transmite în numele întregului personal sincere condoleanțe familiilor militarilor și urmărește cu atenție evoluția situației medicale a militarului rănit”, a declarat Florin Jipa, purtător de cuvât MApN a României.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe, apropo de încetarea din viață a doi militari români căzuți la datorie în timpul unei misiuni în Afganistan: "Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie în Afganistan" - a spus președintele. "Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român. În aceste momente de tristețe transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă" - a spus Klaus Iohannis. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău