Militari din R. Moldova participă la exercițiile Dacia 21 Livex care au loc în România sub auspiciile NATO

  • 05 Mai 2021 13:38
Militari din R. Moldova participă la exercițiile Dacia 21 Livex care au loc în România sub auspiciile NATO

Militari din Republica Moldova participă la exercițiile Dacia 21 Livex, care au loc în România sub auspiciile NATO, informează INFOTAG cu referire la Ministerul Apărării din România.

Până la jumătatea lunii iunie, în 16 poligoane și alte facilități militare din România se desfășoară cele mai complexe activități de instruire de la declanșarea pandemiei COVID-19, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării.

La exerciții participă 10 mii de militari români și 5 mii de militari din 17 țări aliate NATO și parteneri ai alianței. Printre acestea sunt Albania, Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Germania, Spania, Italia, Letonia, Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia, Franța și Muntenegru.

Scopul exercițiului Dacia 21 Livex este de a confirma disponibilitatea constantă a structurilor NATO și a partenerului strategic american de a muta rapid forțe semnificative în România pentru a se proteja de orice agresor, a comunicat Ministerul Apărării Naționale de la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău