Miliardarul rus, Andrei Goncearenko care a cumpărat „Avia Invest”, și-a depus dosarul pentru obținerea cetățenie R.Moldova

  • 24 Decembrie 2019 09:37
Miliardarul rus, Andrei Goncearenko care a cumpărat „Avia Invest”, și-a depus dosarul pentru obținerea cetățenie R.Moldova

Omul de afaceri rus Andrei Goncearenko, care a achiziționat recent 95% din capitalul „Avia Invest”, ce are în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei R. Moldova prin programul „Cetățenie prin investiție”.

Potrivit unor surse ale TV8, actele au fost depuse în luna iunie. În lista pentru verificări au fost incluse mai multe rude ale omului de afaceri, precum și câteva companii afiliate lui Andrei Goncearenko.

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție prevede că o persoană străină poate obține cetățenia R. Moldova dacă va transfera cel puțin 100 de mii de euro în Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă sau minimum 250 de mii de euro în unul dintre domeniile de dezvoltare strategică.

Această lege controversată a fost contestată de societatea civilă și partenerii de dezvoltare ai R. Moldova. Programul a fost suspendat, dar mai multe cereri care erau deja depuse urmează a fi examinate. Săptămâna trecută, Guvernul a decis prelungirea moratoriului asupra programului până la 24 februarie 2020 și să evalueze riscurile pentru ordinea publică, securitatea statului, corupției și spălării banilor în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău