Mike Pompeo | Washingtonul nu a dat undă verde Turciei pentru începerea ofensivei

  • 10 Octombrie 2019 10:15
Mike Pompeo | Washingtonul nu a dat undă verde Turciei pentru începerea ofensivei

Secretarul american de stat a afirmat că Washingtonul nu a dat Turciei aprobarea pentru începerea unei ofensive asupra zonelor aflate sub controlul kurzilor din nordul Siriei.

Făcând o declarație la televiziunea americană, Mike Pompeo a susținut decizia surprinzătoare a președintelui Trump din această săptămână, de a retrage forțele americane din regiune, despre care criticii afirmă că a făcut loc incursiunii Turciei.

"Statele Unite nu au dat Turciei undă verde. Vom continua să rămânem în poziția de a face ce este necesar pentru a păstra poporul american în siguranță. Dar nu este vorba doar de Siria. Vorbim și de Irak sau zeci de alte țări unde amenințarea Statului Islamic continuă să existe. Și noi, Statele Unite, trebuie să ne asigurăm că ne plasăm forțele și resursele în mod corespunzător pentru a reduce această amenințare pentru Statele Unite", a declarat Mike Pompeo. El a afirmat că Ankara avea o îngrijorare legitimă în privința securității, legat de o "amenințare teroristă" la adresa sudului țării.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău