Mike Pompeo va insista la Phenian pentru un program privind „denuclearizarea completă” a Peninsulei Coreene

  • 06 Iulie 2018 08:24
Mike Pompeo va insista la Phenian pentru un program privind „denuclearizarea completă” a Peninsulei Coreene

Secretarul de stat american Mike Pompeo merge la Phenian, unde își propune să obțină de la liderul nord-coreean Kim Jong Un un angajament detaliat privind denuclearizarea țării, relatează Agerpres.

De la întâlnirea sa la 12 iunie din Singapore cu Kim Jong Un, președintele american Donald Trump s-a arătat optimist în privința șanselor de pace în peninsulă, divizată de la Războiul din Coreea (1950-1953), dând asigurări că amenințarea unui război nuclear este exclusă.

Însă comunicatul lui Kim și Trump nu detalia angajamentele asumate exact, iar Pompeo este însărcinat să negocieze un program pentru a ajunge la „denuclearizarea completă” a Peninsulei Coreene.

Într-o postare ape Twitter, secretarul de stat a scris că obiectivul său este 'de a ne continua munca până la o denuclearizare completă și verificată a Coreii, așa cum s-a angajat președintele Kim'.

Washingtonul speră să vadă încheierea acestui proces într-un an, însă mulți experți și detractori ai președintelui Trump spun că acest lucru ar putea dura ani.

În acest timp, administrația americană intenționează să mențină sancțiunile economice internaționale care, în opinia sa, au împins Coreea de Nord la masa negocierilor.
După discuțiile de vineri și sâmbătă de la Phenian, Mike Pompeo se va deplasa apoi la Tokyo, unde îi va informa pe oficialii japonezi și sud-coreeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău