Mike Pompeo va avea o întrevedere cu Vladimir Putin

  • 10 Mai 2019 17:30
Mike Pompeo va avea o întrevedere cu Vladimir Putin

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, va avea o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin în timp vizitei pe care o va întreprinde săptămâna viitoare în Rusia, a anunțat vineri Departamentul de Stat american, informează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Ministrul american de externe se va întâlni cu Putin marțea viitoare la Soci, în sudul Rusiei, după ce se va afla într-o primă etapă la Moscova, unde va depune o coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut, dedicat soldaților sovietici uciși în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când cele două puteri mondiale erau aliate.

Această vizită a lui Pompeo intervine în condițiile în care relațiile dintre Rusia și SUA au devenit în ultimele zile tot mai tensionate, în special pe fondul situației din Venezuela. Cele două țări se acuză reciproc că destabilizează Venezuela, scena unei profunde crize politice.

La Soci, Pompeo va avea o întrevedere și cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

La începutul acestei săptămâni, Mike Pompeo a avut deja o întrevedere cu omologul său rus în marja sesiunii ministeriale a Consiliului Arctic, care s-a desfășurat în orașul finlandez Rovaniemi. Întrevederea din Finlanda a fost a doua discuție față în față dintre Lavrov și Pompeo, cea precedentă având loc în marja summitului ruso-american din iulie 2018, de la Helsinki. Însă Lavrov și Pompeo au discutat de mai multe ori la telefon.

Ministrul de externe rus a anunțat că în timpul întrevederii sale cu Mike Pompeo din Finlanda, care a durat mai mult de o oră, s-a făcut un "pas înainte în continuarea recentei convorbiri telefonice între președinții SUA și Rusiei", Donald Trump și Vladimir Putin, care s-a axat pe o serie de "situații regionale, care se află în prezent pe ordinea de zi la ONU și într-o serie de formate internaționale", precum și pe "probleme care se referă la securitatea strategică".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău