Mike Pompeo: Documentele prezentate de Israel arată că Iranul a mințit și continuă să mintă

  • 01 Mai 2018 12:58
Mike Pompeo: Documentele prezentate de Israel arată că Iranul a mințit și continuă să mintă

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, a declarat, marți, că documentele prezentate de Israel arată că Iranul a mințit în privința acordului nuclear, adăugând că Teheranul a căutat să-și dezvolte programul nuclear, relatează Dpa International.

„Timp de mai mulți ani, regimul iranian a insistat că programul său nuclear este pașnic. Documentele obținute de Israel din interiorul Iranul arată, fară niciun fel de dubiu, că regimul iranian a ascuns adevărul. Asta înseamnă că acordul nuclear nu a fost construit pe baza bunei credințe și a transparenței, ci pe minciunile Iranului”, a subliniat Pompeo, potrivit Mediafax

Secretarul de Stat al SUA a precizat că este de părere că documentele prezentate de premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt autentice, adăugând că acestea arată că Iranul a avut un program nuclear secret timp de mulți ani.
 
Benjamin Netanyahu a prezentat luni seara zeci de mii de documente obținute de către serviciile de informații israeliene. Premierul israelian susține că aceste documente constituie dovezi ”concludente” că Iranul a urmărit să-și dezvolte în secret programul nuclear.

Președintele Donald Trump și Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a amenințat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităților nucleare și balistice. Liderul de la Casa Albă a anunțat că le oferă timp aliaților europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceștia să cadă de acord asupra înăspririi condițiilor acordului, în caz contrar Washingtonul se va retrage din acord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău