Mii de oameni protestează împotriva guvernării. DETALII/FOTO

  • 20 Ianuarie 2016 19:55
Mii de oameni protestează împotriva guvernării. DETALII/FOTO

La Chișinău, mii de oameni protestează miercuri, 20 ianuarie, seara, la sediul parlamentului față de votarea Guvernului de către noua majoritate parlamentară și cer alegeri anticipate.

Protestatarii au reușit să pătrundă în clădirea Legislativului și au început  să distrugă o parte din mobilier, iar unii dintre scutieri au fost scoși afară, unde au fost deposedați de echipamentul din dotare și au fost agresați fizic, după cum transmite reporterul Radio Chișinău Cornel Ciobanu.

Manifestația, care continuă și la această oră, este organizată de partidele pro-ruse conduse de Igor Dodon și Renato Usatîi, precum și de Platforma Demnitate și Adevăr, care cer dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.

Liderul Platformei DA Andrei Năstase a venit la un moment dat în fața protestatarilor și le-a cerut să se retragă și să nu devasteze sediul parlamentului, dar nu a fost ascultat. Potrivit lui Andrei Năstase deputații și membrii cabinetului de miniștri ar fi părăsit pe ascuns sediul parlamentului. Oamenii scandează ”noi nu cedăm”, ”acum ori niciodată”, ”afară”.

Legislativul de la Chișinău a învestit astăzi guvernul condus de Pavel Filip, cu votul a 57 de deputați, în cadrul unei ședințe speciale care a durat doar o jumătate de oră din cauza protestelor. Opoziția parlamentară a contestat legitimitatea ședinței de învestitură, invocând grave încălcări de procedură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău