Mii de protestatari îmbrăcați în negru s-au adunat în Hong Kong, în timp ce Guvernul face apel la calm

  • 08 Decembrie 2019 19:59
Mii de protestatari îmbrăcați în negru s-au adunat în Hong Kong, în timp ce Guvernul face apel la calm

Mii de protestatari îmbrăcați în negru din toate categoriile de vârstâ s-au adunat duminică în Hong Kong pentru un nou miting pentru susținere al democrației în centrul financiar care a fost tulburat de proteste în ultimele șase luni, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Activiștii anti-guvernamentali, tineri și bătrâni, s-au adunat în parcul Victoria, punctul de plecare al mitingului în cartierul comercial Causeway Bay, înainte de a porni spre Chater Road, în centrul districtului financiar, notează sursa citată

Autoritățile au dat undă verde Frontului pentru Drepturile Civile ale Omului (CHRF) - organizator al marșurilor în mare măsură pașnice începute în iunie - pentru a organiza mitingul, pentru prima dată după ce grupul a primit permisiunea pentru un protest începând cu 18 august.

„Voi lupta pentru libertate până când voi muri pentru că sunt din Hong Kong”, a spus June, o mamă de 40 de ani, îmbrăcată în negru, așezată pe iarba din Parcul Victoria. „Astăzi este vorba să fim alături de Hong Kong și de comunitatea internațională”, a adăugat aceasta.

Alții au scandat, „Luptăm pentru libertate, suntem alături de Hong Kong”, acesta fiind unul dintre sloganurile mișcării anti-guvernamentale.

Poliția a anunțat mai devreme că au arestat 11 persoane, cu vârste între 20 și 63 de ani și au confiscat arme, inclusiv cuțite ale armatei, petarde, 105 gloanțe și un pistol semiautomat, prima confiscare a unei arme de foc în șase luni de proteste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău