Mii de oameni au susținut vineri campania „România vrea autostrăzi #șîeu”

  • 16 Martie 2019 08:10
Mii de oameni au susținut vineri campania „România vrea autostrăzi #șîeu”

Mii de oameni au susținut, vineri, campania ‘România vrea autostrăzi #șîeu’, inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit un metru de autostradă într-o singură zi.

Pentru 15 minute, angajații din companii private, dar și din administrația publică și locală au oprit activitatea și au ieșit în stradă. În marile orașe, șoferii s-au oprit din mers și traficul a fost blocat pe unele artere importante din România.

La Focșani, rotestul de 15 minute programat pentru ora 15:00 s-a resimțit mai ales pentru cei care au circulat pe DN2 E85. La ora 15:00 sute de șoferi au oprit motoarele și au blocat parțial în acest fel traficul pe șoseaua de centură a municipiului Focșani, care coincide cu drumul național, relatează Radio România Actualități.

Polițiștii au dirijat circulația în așa fel încât cei care au dorit să își poate continua drumul.

Și alte firme și angajați au oprit activitatea la ora 15:00 și au ieșit în stradă pentru protestul început la Suceava.

Iată declarațiile mai multor aprticipanți la acțiune:

-: Regiunea Moldova este uitată de toate guvernările din 1989 și până astăzi, astfel încât dezvoltarea acestei regiuni este inexistentă. Ca să dezvolți o regiune îți trebuie autostrăzi.
-: Vrem și noi autostradă, ne dorim și noi autostradă la Focșani. Toată lumea la 15:00 a ieșit. Măcar să avem drumuri civilizate.
-: Am ieșit astăzi împreună cu toți colegii din fabrica noastră să arătăm că ne interesează foarte tare modul în care se dezvoltă această țară și să luăm atitudine pentru lucrurile care nu se fac în țara aceasta.

După cele 15 minute, atât traficul pe drumul național, cât și activitatea firmelor care au aderat la protest au fost reluate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău