Mii de locuințe din Marea Britanie, fără energie electrică la 10 zile după furtuna Arwen

  • 05 Decembrie 2021 17:11
Mii de locuințe din Marea Britanie, fără energie electrică la 10 zile după furtuna Arwen

Mii de locuințe din Marea Britanie sunt în continuare fără energie electrică la mai mult de o săptămână după ce furtuna Arwen a lovit țara, relatează dpa, citat de AGERPRES.

Asociația Producătorilor de Energie Electrică (ENA) a declarat că 4.025 de locuințe încă așteptau duminică dimineața să fie reconectate la rețea. Numărul locuințelor rămase fără electricitate după furtună era de 4.700 sâmbătă seara.

Majoritatea locuințelor afectate se află în nord-estul Angliei, a precizat ENA.

Secretarul de stat britanic pentru afaceri și energie, Kwasi Kwarteng, urmează să constate pagubele provocate de furtuna Arwen în Durham duminică seara.

Situația survine după ce mai multe regiuni ale țării au fost afectate de rafale puternice de vânt sâmbătă noaptea, iar temperaturile au scăzut sub zero în anumite părți ale Scoției.

Met Office, biroul de meteorologie britanic, a prognozat în continuare ploi și vânturi puternice săptămâna viitoare, condițiile meteo nefavorabile continuând în zonele deja afectate de furtuna Arwen.

Ministerul Apărării britanic a declarat că 297 de membri ai armatei și marinei au oferit sprijin autorităților civile și au efectuat controale din ușă în ușă la persoanele vulnerabile duminică dimineața.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău