Mii de credincioși sunt așteptați în Ierusalim pentru a sărbători Paștele Ortodox, fără restricții

  • 22 Aprilie 20:05
Mii de credincioși sunt așteptați în Ierusalim pentru a sărbători Paștele Ortodox, fără restricții

Mii de credincioși sunt așteptați în acest an în Ierusalim, pentru a sărbători Paștele ortodox fără restricții, după ce timp de aproape doi ani călătoriile în Israel nu au fost posibile din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al Ministerului de Turism din Israel, citat de Agerpres.

Anul acesta se vor relua toate procesiunile specifice sărbătorii de Paște și se va permite și participarea publicului, exact ca în perioada pre-pandemică, anunță sursa citată.

"Paștele este o perioadă aglomerată în Israel pentru pelerinii creștini, zeci de mii de pelerini venind din întreaga lume pentru a explora țara și a lua parte la numeroasele evenimente speciale, care au rolul de celebra procesiunea de-a lungul Via Dolorosa din orașul vechi al Ierusalimului. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, pelerinii de pretutindeni care doresc să refacă Drumul Mântuitorului au ocazia de a se bucura din nou de această experiență și de toate tradițiile Pascale din Țara Sfântă", se spune în comunicat.

În zilele de Paște vor avea loc o serie de evenimente în Ierusalim, special organizate pentru Sărbătorile Pascale. Unul dintre cele mai emblematice momente ale Paștelui în Israel este celebra procesiune care are loc în Vinerea Mare în care mii de pelerini creștini mărșăluiesc de-a lungul Via Dolorosa din Cartierul Creștin al Orașului Vechi. Totodată, în Sâmbăta mare, creștinii ortodocși participă la ceremonia aprinderii Luminii Sfinte, când mii de oameni se adună pentru a aștepta aprinderea miraculoasă a lumânării Patriarhului din interiorul mormântului.

Astfel, miile de turiști sunt așteptați în Orașul Sfânt pentru a participa la ceremonia aprinderii Luminii Sfinte din acest an, care are loc pe 23 aprilie. În timpul ceremoniei, participanții se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini.

"Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui. În cadrul ceremoniei, patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt, alături de un sobor de ierarhi și de preoți. După procesiune, patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară și le aprinde. Ritualul este considerat un miracol și are o tradiție de peste un mileniu", se mai arată în comunicat.

Începând cu data de 1 martie 2022, turiștii de toate vârstele pot intra în Israel indiferent de statutul de vaccinare împotriva COVID-19. Singura condiție impusă de statul Israelian va consta în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor și celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24 de ore, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID, respectiv https://israelsafe.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:3,09 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău