Mii de arbori și arbuști au fost plantați în Chișinău, în cadrul unei acțiuni de înverzire a orașului

  • 30 Martie 2019 17:57
Mii de arbori și arbuști au fost plantați în Chișinău, în cadrul unei acțiuni de înverzire a orașului

În diferite sectoare ale Chișinăului s-a desfășurat astăzi o acțiune cu genericul „Plantăm fapte bune în Chișinău", care prevede sădirea a circa 18 mii de arbori și arbuști.

Potrivit unui comunicat al primăriei Capitalei, acesta este cel de-al doilea eveniment, din cele 4 acțiuni preconizate cu participarea comunității, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară.

Inițiativa privind înverzirea teritoriului aparține A.O. „Parcurile Viitorului", fiind desfășurată în parteneriat cu Primăria Chișinău și prevede sădirea a 10 mii de arbori și 5 mii de arbuști, pe Platoul din strada Uzinelor, pe o suprafață de 5 ha (în preajma Centrului de sterilizare a animalelor și fostei gunoiști municipale).

Proiectul de plantare a fost realizat de către Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, iar materialul săditor a fost oferit din partea proiectului „Plantăm fapte bune în România".

Altă acțiune de plantare a arborilor, organizată de Primăria Chișinău, s-a desfășurat în paralel pe porțiunea de la intersecția străzii N. Milescu – Spătarul, până la strada Prof. Ion Dumeniuk. Pe un teren de 1 ha vor fi sădiți circa 2 mii de puieți.

Totodată, alți 1000 de arbori vor fi sădiți în curțile instituțiilor de învățământ din Capitală.

Municipalitatea a cerut sprijinul locuitorilor la acțiunea de înverzire a orașului, oferindu-le participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău