Mihail Sorbală a fost numit membru al CSP

  • 28 Februarie 11:27
Mihail Sorbală a fost numit membru al CSP

Mihail Sorbală a fost numit de către Guvern în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). El va reprezenta societatea civilă, transmite MOLDPRES.

Mihail Sorbală a fost numit pe un termen de șase ani. „Candidatura lui Mihail Sorbală se propune pentru numire ca urmare a deciziei Comisiei pentru selectarea unui reprezentant al societății civile în CSP din partea Guvernului. Sorbală a promovat evaluarea integrității etice și financiare, efectuată de Comisia Pre-Vetting. Are studii juridice, este doctor în drept, conferențiar universitar. Este cunoscut în mediul academic drept un profesionist”, a afirmat Secretarul general al Guvernului, Artur Mija, la ședința Executivului.  

CSP este alcătuit din 10 membri. Cinci membri ai CSP sunt aleși de către Adunarea Generală a Procurorilor din rândul procurorilor în funcție, unul de la Procuratura Generală și patru de la procuraturile teritoriale și cele specializate. Alți patru membri sunt aleși prin concurs din rândul societății civile, după cum urmează: unul de către Președintele Republicii, unul de către Parlament, unul de către Guvern și unul de către Academia de Științe a Moldovei. În același timp, președintele CSM este membru de drept al CSP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău