Mihail Saakașvili, aflat în greva foamei, are nevoie de tratament în spital, avertizează medicul său

  • 11 Octombrie 2021 10:18
Mihail Saakașvili, aflat în greva foamei, are nevoie de tratament în spital, avertizează medicul său

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, aflat în greva foamei, are nevoie de tratament în spital întrucât starea sănătății sale se agravează, a declarat duminică medicul său personal, Nikoloz Kipșidze, citat de agențiile de presă ruse RIA și TASS, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Kipșidze a afirmat că a discutat despre starea sănătății pacientului său cu medicii de la penitenciarul unde este ținut, în apropiere de capitala Tbilisi.

''Statea sa s-a înrăutățit. El se deplasează cu dificultate și este greu pentru el să vorbească. Saakașvili are o boală de sânge - talasemie. Aceasta nu este o boală fatală, dar categoric el nu ar trebui să facă greva foamei'', a explicat el, citat de RIA.

''Intenționez să îl vizitez din nou mâine. Probabil va trebui să îl transferăm la spital'', a adăugat medicul personal al lui Saakașvili, într-o declarație pentru televiziunea publică georgiană.

Serviciul penitenciar din Georgia a precizat însă într-o declarație că starea sănătății fostului lider georgian este ''satisfăcătoare'' și că ''parametrii vitali sunt normali'', Mihail Saakașvili fiind sub monitorizare permanentă. ''Parametrii vitali sunt normali'', a scris pe Facebook administrația penitenciarului, care s-a referit la tensiune, puls, nivelul de oxigenare a sângelui și glicemia.

Politicianul pro-occidental, care a intrat în greva foamei pe 1 octombrie, a fost arestat la revenirea în Georgia, după ce a trăit timp de mai mulți ani în străinătate.

În 2018, Georgia l-a condamnat în contumacie pentru abuz de putere și ascunderea de probe, fapte comise în perioada când era șef al statului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău