Mihail Podolyak: Pe termen mediu, cooperarea țărilor ex-sovietice cu Rusia duce la mari pierderi economice directe și la mari pierderi de reputație

  • 25 August 2022 07:58

Cooperarea cu Federația Rusă a țărilor ex-sovietice, așa cum procedează Belarus sau Armenia, va duce la pierderi reputaționale și economice pentru acestea pe termen mediu, iar victoria Ucrainei va oferi spațiului ex-sovietic șansa de a obține o independență reală, a declarat pentru postul public de televiziune Moldova 1 consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, citat de IPN.

“Pentru spațiul nostru post-sovietic (și pentru voi, Moldova, de asemenea) este extrem de important ca Ucraina să provoace înfrângeri militare tactice semnificative Rusiei. Atunci veți putea rezolva multe dintre problemele voastre. Spațiul ex-sovietic va primi o a doua șansă, o a doua respirație și va câștiga o independență reală”, a declarat Podolyak.

Comentând știrile despre acțiunile de sprijin din Armenia pentru agresiunea rusă împotriva Ucrainei, Mihail Podolyak a spus că „pe termen mediu, este imposibil să lucrezi cu Federația Rusă, aceasta este extrem de neprofitabil”.

“Dacă la început cooperarea cu Rusia poate duce la unele venituri suplimentare, atunci pe termen mediu aceasta va duce la mari pierderi economice directe și la mari pierderi de reputație”, a declarat consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak.

Reprezentantul oficial al Kievului a recomandat ca toate țările, inclusiv Armenia, să adere măcar la un statut strict neutru.

„Este mai bine să vă alăturați unei coaliții informale a multor state civilizate, a căror piață este mult mai mare decât piața Federației Ruse și, de asemenea, recomandăm să aderați la politica de sancțiuni”, a spus Mihail Podolyak.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău