Mihai Toderașcu, petrecut pe ultimul drum

  • 14 Ianuarie 2013 13:15
Mihai Toderașcu, petrecut pe ultimul drum

Interpretul, compozitorul, profesorul universitar și scenaristul Mihai Toderașcu a fost petrecut sâmbătă, 10 noiembrie, pe ultimul drum.

În dimineața zilei de astăzi corpul neînsuflețit al artistului a fost adus de la biserica Teodora de la Sihla în holul Filarmonicii de stat, iar la orele 12 cortegiul funerar s-a deplasat la Cimitirul Central.

Mihai Toderașcu a decedat pe 7 noiembrie. El s-a născut la 12 octombrie 1951 în satul Bardar din raionul Ialoveni.  A absolvit trei facultăți, a cântat cu mai multe orchestre de muzică populară, a regizat multe spectacole, a prezentat emisiuni de radio, a fost primul DJ din Republica Moldova, la prima discoteca organizată de el la Chișinău, a compus cântece pentru așa artiști ca Nina Crulicovschi, Olga Ciolacu, Ana Puică, Ion Suruceanu, Anastasia Lazariuc, Silvia Grigore, Stela Argatu, Nadejda Cepraga, Adrian Ursu, Sergiu Catărău și mulți altii.  

În ultimii ani Mihai Toderașcu a fost chinuit de mai multe boli grave, a suferit cateva interventii cirurgicale, ultima, la creer, fiindu-i fatală.  

Rudele și puținii prieteni care au venit la tristul eveniment au putut constata participarea foarte modestă a artișilor, precum și susținerea simbolică din partea autorităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău