Mihai Popșoi: Sperăm să revenim la guvernare și să ducem până la capăt reforma justiției

  • 03 Decembrie 2019 08:25
Mihai Popșoi: Sperăm să revenim la guvernare și să ducem până la capăt reforma justiției

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi critică inițiativa lansată de actualul ministru al justiției în ceea ce privește evaluarea judecătorilor și procurorilor. Potrivit lui, această inițiativă a fostei guvernări a fost dată peste cap și în locul unei evaluări externe ar putea avea loc o evaluare internă în rândul judecătorilor și procurorilor pe care o numește „o mână o spală pe cealaltă”. Totodată, politicianul și-a exprimat speranța că formațiunea sa va reveni la guvernare și va continua reforma justiției, transmite IPN.

Totodată, politicianul și-a exprimat speranța că formațiunea sa va reveni la guvernare și va continua reforma justiției, transmite IPN.

„Așa cum se întrezărește acum, conceptul de reformă gândit de către guvernarea precedentă, acea evaluare externă care oferea mari speranțe că sistemul judecătoresc se va reforma, a fost dată peste cap complet. De evaluare externe nu mai este vorba, se discută despre o evaluare internă ca toți judecătorii din sistem să se evalueze pe ei înșiși, pe neamurile lor, cumetri, cumnați, nănași. Ei pe ei se știu, o mână o spală pe alta. Acest lucru este foarte regretabil, dar noi sperăm în viitorul apropiat sau când vor fi următoarele alegeri să revenim la guvernare și să ducem până la capăt această reformă”, a declarat Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.


Potrivit lui, fără o reformă adevărată a justiții în Republica Moldova nu vin investitorii străini, iar cetățenii vor continua să plece masiv peste hotare. De asemenea, după numirea procurorului general, deputatul PAS consideră că dosarul privind uzurparea puterii în stat nu va ajunge în instanță.

Deputatul democrat Vladimir Cebotari susține că temei pentru uzurparea puterii în stat nu a existat în luna iunie anul curent. Potrivit lui, guvernarea democrată a acționat în baza unor acte emise de Curtea Constituțională. „Acest dosar nu are nicio perspectivă. Aceasta o înțelege toată lumea și o recunoaște. De instituții blocate nu poate fi vorba, instituțiile au lucrat”, a afirmat politicianul. În opinia lui, dosarul intentat de Procuratură pe acest caz a fost făcut la comandă politică și nu poate avea vreo continuitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău