Mihai Popșoi: Nu există premise pentru schimbări în Guvern

  • 29 Decembrie 2021 08:31
Mihai Popșoi: Nu există premise pentru schimbări în Guvern

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, califică drept foarte bună activitatea tuturor membrilor echipei guvernamentale și spune că nu există premise pentru remanieri. Potrivit lui Mihai Popșoi, Executivul gestionează eficient criza energetică, pandemică, economică, iar scăderea încrederii cetățenilor în Partidul Acțiune și Solidaritate, reflectată în sondaje, este una firească. Președintele fracțiunii PAS din Parlament spune că anul 2022 va fi anul în care va continua reforma justiției, astfel încât efectele acestei reforme să devină vizibile pentru cetățeni, notează IPN.

Vicepreședintele Parlamentului spune că întreaga echipă guvernamentală lucrează la turații maxime, deși unele ministere sunt mai vizibile, iar altele mai puțin vizibile. Mihai Popșoi spune că Executivul se confruntă cu o problemă acută de cadre, întrucât salariile mici și volumul mare de muncă nu încurajează angajarea la stat.

„Nu văd premise pentru schimbări în Guvern, atât timp cât colegii își fac munca. Munca din Guvern este una titanică, având în vedere dificultățile și problemele care s-au acumulat în instituțiile guvernamentale, agenții, întreprinderi de stat. Miniștrii, prim-ministrul fac un sacrificiu enorm, încercând să creeze reziliență pentru ca aceste instituții nu doar să poată lucra, ci și să livreze rezultate. De prea mult timp, instituțiile statului lucrau pe autopilot, închideau ochii când erau comise ilegalități. Administrația publică nu este dintre cele mai atractive, dar în aceste condiții complicate, colegii noștri reușesc să facă lucruri bune”, a spus Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Mihai Popșoi califică drept previzibile rezultatele ultimelor sondaje de opinie care denotă o scădere a încrederii cetățenilor în partidul de guvernare. Potrivit lui Popșoi, după preluarea puterii livrarea imediată a rezultatelor este imposibilă, iar guvernarea are nevoie de cel puțin un an pentru ca cetățenii să simtă schimbarea promisă de PAS.

„Sprijinul cetățenilor s-a redus în mod natural. După sprijinul colosal pe care l-am primit era firesc să existe un recul. Crizele complicate, cea a gazelor, criza pandemică, criza economică, nu au cum să nu se răsfrângă negativ. Reformele complicate le vom începe în anul viitor, cea a justiției deja a demarat. Procesul de digitalizare, încă nu se vede, dar a început. Reformele vor fi demarate cât mai curând, astfel încât și rezultatele să fie vizibile. Cetățenii, pe bună dreptate, doresc să vadă rezultate. Peste un an va fi deja firesc ca cetățenii să ceară socoteală”, a spus Mihai Popșoi.

Cu referire la procesul de „curățare a sistemului”, promis în campania electorală de guvernarea PAS, Mihai Popșoi a menționat că sunt eliberate din funcții doar persoanele lipsite de profesionalism, în urma evaluării activității. Mihai Popșoi a menționat că PAS nu eliberează abuziv oamenii, pentru ca, ulterior, aceștia să nu fie restabiliți în funcție de către instanța de judecată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău