Mihai Popșoi: ”Dacă Aeroportul Internațional Chișinău va ajunge în proprietatea omului de afaceri rus, Andrey Goncharenko atunci R. Moldova va deveni și mai vulnerabilă în fața Moscovei”

  • 23 Decembrie 2019 12:52
Mihai Popșoi: ”Dacă Aeroportul Internațional Chișinău va ajunge în proprietatea omului de afaceri rus, Andrey Goncharenko atunci R. Moldova va deveni și mai vulnerabilă în fața Moscovei”

Dacă Aeroportul Internațional Chișinău va ajunge în proprietatea omului de afaceri rus, miliardarul Andrey Goncharenko, așa cum scrie presa, atunci R. Moldova va deveni și mai vulnerabilă în fața Moscovei, atenționează vicepreședintele Parlamentului, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, care a comentat informațiile apărute în presă despre eventuala trecere a aeroportului în subordinea rușilor.

 El a subliniat că riscurile la adresa securității naționale ar fi prea mari, ca un obiect de importanță strategică să ajungă în mâinile unor forțe care au trupe armate pe teritoriul R. Moldova.

Mihai Popușoi califică această acțiune drept o trădare de patrie din partea șefului statului, Igor Dodon.

„E cert că ne îngrijorează enorm aceste speculații de moment, sperăm să nu se adeverească și vom face toate demersurile pentru a opri această eventuală tranzacție. Pentru că riscurile la adresa securității R. Moldova ar fi mult prea mari, ca un obiect de importanță strategică să ajungă în mâinile unor forțe care și așa au trupe prezente pe teritoriul R. Moldova, care sunt în război deschis cu vecinii noștri din Ucraina. E  o mare îngrijorare și ar fi la limita trădării, a trădării de patrie să transferi un obiectiv strategic de importanță națională unor potențiali rivali, având în vedere că pe teritoriul R. Moldova sunt încă trupele Federației Ruse. De acea, costurile și responsabilitatea pentru vulnerabilizarea R. Moldova în continuare va trebui să și le asume Igor Dodon”, a spus Mihai Popșoi.

Ieri, compania deținută de baronul britanic Nathaniel Rothschild, a anunțat că renunță la cele 95% de acțiuni din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest.  

Igor Dodon a declarat astăzi că nu știe cine este noul proprietar al Aeroportului, însă presupune că Rothschild ar fi renunțat la acțiunile sale datorită „poziției ferme a Guvernului R. Moldova că trebuie să demonopolizeze acest sector”.

Potrivit presei de la Chișinău, cota respectivă ar fi fost cumpărată de către un om de afaceri rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău