Mihai Popșoi | ACUM a depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară

  • 22 Mai 2019 14:29
Mihai Popșoi | ACUM a depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, spune că deputații Blocului Politic ACUM DA PAS sunt într-un gând cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și consideră că deputații aleși de popor trebuie sa muncească pentru oameni. Însă, spune Mihai Popșoi, unica diferența e că cei din Blocul ACUM au depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii socialiști au dat bir cu fugiții.

„Să vină la Parlament să discutăm pentru că, vorba unui coleg din bloc, majoritățile nu se fac prin tufari, restaurante și baruri”, a scris Mihai Popșoi pe o rețea de socializare, citat de IPN.

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracțiunile parlamentare nu ajung la o înțelegere în vederea formării unei majorități parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului. Dodon a mai spus că s-a adresat la Curtea Constituțională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la ședința de constituire.

Deputații Blocului Politic ACUM DA și PAS și cei ai PSRM au avut câteva tentative de a discuta despre cooperarea parlamentară. ACUM pledează pentru un guvern minoritar, alegerea președintelui Parlamentului din partea blocului și pe votarea unui pachet de legi anti-oligarhice. PSRM insistă să fie creată o majoritate parlamentară și funcția de președinte al Parlamentului să-i revină. PDM a invitat de două ori la discuții deputații blocului ACUM, însă ultimii au refuzat participarea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău