Mihai Popșoi a avut o întrevedere, la New York, cu ministrul afacerilor externe al Egiptului, Badr Abdelatty

  • 23 Septembrie 16:55
Mihai Popșoi a avut o întrevedere, la New York, cu ministrul afacerilor externe al Egiptului, Badr Abdelatty

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere, la New York, cu ministrul afacerilor externe al Egiptului, Badr Abdelatty.

Potrivit MAE, discuția dintre cei doi oficiali a vizat consolidarea cadrului juridic bilateral și reluarea negocierilor pentru Acordul de Liber Schimb între Republica Moldova și Egipt.

Am discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale și am menționat că Republica Moldova este interesată să deschidă o misiune diplomatică în Egipt. Totodată, i-am comunicat ministrului egiptean, Badr Abdelatty, că apreciem decizia pozitivă a Egiptului de a înființa Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Cairo”, a spus Mihai Popșoi.

Am exprimat interesul Republicii Moldova de a prelua experiența Egiptului în domeniul energiei regenerabile și sustenabile, dar și intenția de a atrage investiții egiptene în agricultură, medicină, etc.

La finalul întâlnirii, i-am adresat o invitație omologului meu egiptean de a vizita Republica Moldova”, a mai menționat șeful diplomației de la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău