Mihai Moldovanu nu recunoaște decizia CMC

  • 21 Martie 2016 13:33
Mihai Moldovanu nu recunoaște decizia CMC

Șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, nu recunoaște decizia Consiliului municipal prin care a fost suspendat din funcție pe perioada unei anchete anticorupție efectuate de o comisie specială.

Mihai Moldovanu a declarat astăzi la ședința operativă de la Primărie că potrivit legii, un funcționar public poate fi demis doar de către autoritatea care l-a numit în funcție, adică de primarul general al capitalei.

”Le amintesc celor care nu știu a citi legea că eu sunt funcționar public. Am obținut acest statut în urma unui concurs public în 2015. Conform legii, un funcționar public poate fi sancționat sau destituit din funcție doar de autoritatea care l-a numit”, a declarat Mihai Moldovanu.

Consiliul municipal l-a suspendat din funcție pe Mihai Moldovanu săptămâna trecută la cererea consilierilor socialiști care consideră că în Direcția condusă de acesta s-ar fi comis încălcări. De asemenea, Consiliul Municipal i-a demis anterior pe șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi, directorul interimar al Pieței Centrale, VeaceslavBalan și pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

Destituirile din funcție aprobate de Consiliul Municipal Chișinău sunt legale, se arată în răspunsul Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat la demersul consilierului municipal Maxim Lebedinschi și postat pe portalul anticoruptie.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău