Mihai Isac: Corupția care persistă în Republica Moldova pune în pericol statul Republica Moldova

  • 02 Septembrie 2023 11:55
Mihai Isac: Corupția care persistă în Republica Moldova pune în pericol statul Republica Moldova

„Vedem că orice demers de reformare a justiției este ținut prizonier de o castă de magistrați care nu doresc să piardă puterea efemeră care o au. Faptul că această corupție persistă în Republica Moldova pune în pericol existența statului Republica Moldova”, a precizat analistul de politică externă Mihai Isac, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit acestuia, corupția este folosită ca armă de Rusia, în războiul hibrid pe care îl duce în unele state europene, a scris TVR MOLDOVA.

„Aici nu vorbim numai de Republica Moldova. Vedem în Ucraina cum elemente din interiorul statutlui au susținut, în 2014, invazia rusă în Crimeea și vedem acum cum elemente criminale fac parte din administrațiile proruse din regiunile ocupate”, a afirmat analistul.

Mihai Isac a menționat că acum, mai mult ca niciodată, Republica Moldova are o deschidere unică în cancelariile europene.

„Datorită diplomației pe care președintele Maia Sandu și ministrul de Externe Nicu Popescu o implementează cu succes, Republica Moldova are relații mai bune cu anumite cancelarii decât au oficiali de la București”, a afirmat Mihai Isac.

Analistul a mai precizat că este momentul ca aceste bune relații să se traducă și în politica internă a Republicii Moldova.

„Atât UE, cât și NATO, au spus în mod clar că colaborarea și orice formă de sprijin pentru Republica Moldova se va face după ce Chișinăul va spune clar ce vrea. Autoritățile din Republica Moldova nu mai trebuie să piardă timpul cu lupte politice interne și trebuie să pună osul la treabă. Aceste reforme durează, pentru că UE este un loc unde R. Moldova este așteptată, dar trebuie să îndeplinească anumite criterii”, a conchis Mihai Isac.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău